En ”tandblogg” av personer med erfarenhet av tandvård

En ”tandblogg” av personer med erfarenhet av tandvård

I Sverige går det att hitta bloggar om nästan vad som helst. En av de mer udda är Vackertleende.se.  En blogg som drivs av ett par personer med lång erfarenhet av tandvård och vänder sig till de som vill lära sig mer om sina tänder.

Drivs av…

Det framgår inte med tydlighet vilka personer som bloggar på denna blogg. Det finns ingen presentation av skribenterna eller kontaktmöjlighet. I presentationen nämns däremot att de försöker ”hålla koll på så mycket som möjligt” inom denna bransch. Detta med fokus på kunskap mot privatpersoner. Det är alltså inte en fackmannamässig blogg för personer som jobbar inom branschen eller av annan anledning har mycket lång erfarenhet av tandvård.

Exempel på blogginlägg

Ett par exempel på blogginlägg från bloggen visar dess inriktning:

  • Skalfasad – vid gula tänder

Det finns flera olika vägar till ett vackrare leende. Inte minst om tänderna är gula. Ett alternativ är så kallad skalfasad. Det är en mycket tunn ”fasad” som fästes på tändernas utsida. Det är därmed detta som syns utåt. Lite som att sätta lösnaglar på nuvarande naglar och förbättra utseendet.

  • Välj ditt tandimplantat

Egentligen är det fel att säga att kunden ska välja vilket tandimplantat som ska användas. Istället är det tandläkare med god erfarenhet av tandvård som ska ta dessa beslut. De kan även avgöra viket alternativ som passar bäst utifrån personens förutsättningar.

  • Kronor eller bryggor?

Vad är skillnaden mellan att ha krona och brygga? Vid vilka tillfälle väljs det ena eller det andra? Vad är det för skillnad i kostnad och funktion?

  • Förebyggande av skador

Det finns en rad åtgärder som kan ske för att förebygga skador på tänderna. Dessutom åtgärder för att snabbt upptäcka och åtgärda skadorna. I detta blogginlägg listas några av dessa tips.

Få mer erfarenhet av tandvård

Vackertleende.se är uppbyggd med ett par fördjupande artiklar samt en blogg med löpande blogginlägg. Artiklarna är längre och nås direkt från menyn.

  • Plasta
  • Slipning
  • Tandvård
  • Antal tänder
  • Slitna tänder

Bloggen kan läsas av personer som vill få mer kunskap och erfarenhet av tandvård. Råd om behandling bör däremot alltid tas direkt av en tandläkare då dessa ser på hela tandsituationen och kan avgöra vad som är bäst utifrån flera olika parametrar.